Engelberg, avagy hogy kerül Bollywood Svájcba

A négyezres svájci faluba nyaranta 50 000 indiai érkezik.
Engelberg, avagy hogy kerül Bollywood Svájcba

Engelberg 80 km-re fekszik Zürichtől. A négyezres svájci faluba nyaranta 50 000 indiai érkezik. A engelbergi hotelek személyzetét pl. olyan apróságokra is felkészítik -a németeknél is perfektebb- svájciak, hogy a recepciós lánynak gyűrűt adnak az ujjára. Tudják, hogy az indiaiak nagyra értékelik a családot, és ha egy hölgyön látják, hogy házas, akkor az azt jelenti számukra, hogy kezében tartja az életét, így valószínűleg a vendégekről is jól gondoskodik. Egy 10 000 euró értékű tandori sütőben sütnek nekik finom indiai ételeket a svájciak. Marhahús a hindi szokás miatt itt nem ehető. 75%-uk vega.Az indiaiak ilyenkor bejárják Európa több nagyvárosát, de a körutazásuk fő attrakciója Engelberg. Méghozzá azért, mert az egyik leghíresebb, 1995-ös klasszikus bollywood filmet, a Dilwale Dulhania Le Jayenge -ot Engelbergben forgatták. Mivel az indiai filmekben amúgy tilos a csók, ez a film azt az asszociációt keltette az indiaiakban, hogy Svájc szenvedélyes ország. Ezért nászútra is sokan ide jönnek.
Itt hidegebb van, tehát jobban közelebb kerülnek egymáshoz a párok. Főleg a gazdagabb indiaiak Engelbergbe, az Ice Flyer Glacier Parkban élvezik a lesiklást.

Főleg május-június körül érkeznek, mikor Indiában rossz, esős idő van. A hegy tetején 3200 méteren a film két főszereplőjének papírfiguráját nézhetik meg. Aztán svájci népviseletbe öltöztetik őket, amivel fotózkodhatnak. 50 eurót (vagy svájci frankot) kérnek/adnak egy ilyen fotóért.

Kapcsolódó cikkek

Hotel Silverine Lake Resort**** - szálloda Balatonfüreden

Hotel Silverine Lake Resort**** - Balatonfüred szívében

Balatonfüred szívében van egy csodálatos négycsillagos szálloda. A neve, Hotel Silverine Lake Resort.

Párizsi kikapcsolódás Mickey egérrel és barátaival - Eurodisney - Disneyland

Párizsi kikapcsolódás Mickey egérrel és barátaival

Az ember azt hinné, általános iskola közepe felé kinövi ezt, de Disneyland korra való tekintet nélkül gyűjti rajongóit.

Bambara Hotel Premium****: Afrika luxuskivitelben

Afrika luxuskivitelben: a felsőtárkányi Bambara Hotel Premium****

Egertől nem messze, Felsőtárkányban a autentikus nyugat-afrikai hangulatot teremt különleges épületével és szolgáltatásaival.