Ha nyaralás, akkor Balatonfüred!

Balatonfüred, a Balaton északi partján, lankás dombok által körülölelt kisváros. Balatonfüredet vasúton, vízen és országúton meg lehet közelíteni. A városba érve, először a csodálatosan szép táj kelti fel az érdeklődésünket, hiszen északon a hegyek, délen pedig a tó öleli körül a várost, aztán nem győzünk a sok-sok látnivalóban is gyönyörködni. Balatonfüred 1971-ben gyógyüdülőváros lett, 1987-től pedig a Szőlő és a Bor Nemzetközi városa.
Ha nyaralás, akkor Balatonfüred!

Balatonfüredi Bringa - és Kalandpark

A 71-es úton, Tihany felé haladva Balatonfüred határában nyílt meg a Bringa- és Kalandpark. A területen van 17 méteres mászótorony, 144 akadályból álló pálya és erdei ügyességi pálya is. Bringasulit is létrehoztak, mégpedig kifejezetten a gyerekek számára. A helyszínen biciklibérlésre is van lehetőség.

A Balaton-part elmaradhatatlan kellékei, az ugrálóvár és a trambulin is megtalálható a kalandparkban. Aki a nyugodtabb kikapcsolódás híve, az íjászatot próbálhatja ki.

A kötélpálya 144 db játékelemet tartalmaz, különböző nehézségi szinteknek megfelelően. A Kalandpark egyik fő attrakciója a 18 méter magas kültéri mászófal, amely erőt, ügyességet és bátorságot is igényel. A mászófalon 5 különböző nehézségű mászópálya található. A fal tetején, 18 méter magasan van egy kilátó. A kalandot keresők itt gyönyörködhetnek a gyönyörű balatoni panorámában.

Tagore-sétány

Balatonfüred egyik legkedveltebb és leghangulatosabb része, a Tagore-sétány. A Tagore-sétány tele van jobbnál – jobb éttermekkel, kávézókkal, fagylaltozókkal. A sétányt gyönyörű fasor szegélyezi. Egy-egy nyári este akkora itt a tömeg, mint egy nagyvárosi főutcán.

Minden augusztusban megrendezésre kerülnek a Borhetek és ilyenkor a sétány közepe tele van borsátrakkal. A vendégek szórakoztatását pedig artisták, élő szobrok, zenészek és mutatványosok biztosítják. A balatonfüredi események szinte mindegyike Balatonfüred szívében, a Tagore-sétányon zajlik. A sétány mentén számtalan szobor és emlékmű késztett megállásra egy-egy turistát, itt nyaraló családot.

Pe-Ki Lux Apartman Balatonfüred

Balatonfüred, a Balaton legkedveltebb városa. Ez az a Balaton – parti város, ahol a főszezonon kívül is van élet. A Pe-Ki Lux Apartman nem közvetlenül a parton található, mégis számos vonzó tulajdonsággal rendelkezik, amiért érdemes őket választani. Ilyen például a görög falu, ahol az Annagora Aquapark is üzemel és a híres Füredi Kemping is, ami összesen 800 méterre található az apartmantól.

Igyekeztek úgy kialakítani a balatonfüredi szállás belső terét, hogy az nyugalmat és harmóniát sugározzon, hiszen a hétköznapokból kiszakadva erre van a leginkább szükségünk.

Kapcsolódó cikkek

Az online kaszinók jobbak, mint a személyesen látogathatók?

Az online kaszinók jobbak, mint a személyesen látogathatók?

Valószínűleg benned is felmerült már a kérdés, ha valaha jártál kaszinóban, de nem próbáltad ki az online változatot belőle, hogy vajon milyen egy online kaszinó.

A nyilvános wifi hálózat veszélyei

Néhány szabály, amit érdemes betartani, ha nyilvános wifit használsz

Érdemes odafigyelni bizonyos dolgokra, ha nyilvános hálozatokhoz csatlakozunk, ezek ugyanis közel sem annyira biztonságosak, mint elsőre gondolnánk.

Engelberg, avagy hogy kerül Bollywood Svájcba

Engelberg, avagy hogy kerül Bollywood Svájcba

A négyezres svájci faluba nyaranta 50 000 indiai érkezik.