Szépségápolás nyáron

Néhány praktikával a legnagyobb forróságban is frissen és üdén festhetünk.
Szépségápolás nyáron

A legmelegebb hónapokban sokaknál átalakulnak a szépségápolási szokások, hiszen a hosszú nappalok, sokszor még hosszabb éjszakák, átalakítják a rutint. Néhány átmulatott óra, nap, hét után az alváshoz le nem mosott smink, illetve az ebben való napozás is emlékezetes marad nem csak számunkra, a bőrünknek is. Ha ezeket a rossz szokásokat mellőzzük, viszont néhány apróságra odafigyelünk, akkor bőrünk nyáron is a legjobb formáját hozza majd.

A külső és a belső hidratálás az elsődleges ilyenkor. Ez azt jelenti, hogy igyunk minél többet, vizet! Kívülről pedig ilyenkor nagy hasznát vehetjük a különféle szérumoknak, amik többsége remek vízmegkötő, így arcbőrünk sem szárad ki. Testünkre használjunk hűsítő, frissítő ápolókat, ha gél állagúakat választunk, a nagy melegben jobban járunk, hiszen ezek gyorsabban felszívódnak.

Ne feledkezzünk meg a fényvédők használatáról sem, erre persze télen is érdemes figyelmet fordítani, de nyáron kicsit nagyobb felületen. Nyugodtan használjunk olyan arckrémek, amiben fényvédő is van a leírása szerint, hiszen ezek valóban működnek. Intenzívebb napozáshoz viszont ennél erősebb védelemre lesz szüksége a bőrünknek.

Használjuk ki, hogy rengeteg zöldség és gyümölcs elérhető ebben a szezonban! A C-vitamin és egyéb antioxidánsok csodákat művelnek a bőrünkkel, ráadásul a gyomrot és az alakunkat is kímélik. Paprika, répa, brokkoli? Igen!

Remekül hűsítenek, valamint az illatunkat is felfrissítik a testpermetek, vízpermetek. Tartsunk magunknál egyet napközben is, így üdítő hatásának hála, akárhol új lendületet nyerhetünk.

Élénkítő hatással bír, ha a lábunkat egy hideg vízzel és jégkockákkal teli edényben áztatjuk egy ideig, de a művelet végeztével hagyjuk megnyugodni a végtagjainkat, ne feküdjünk ki azonnal napozni, hiszen nem tesz jót a keringésnek.

Szerző: Galambos Dániel

Fotó: Unsplash

Kapcsolódó cikkek

A szépítő alvás a fiatalság forrása

A szépítő alvás nem kitaláció, hanem a fiatalság forrása

Egy pihentető alvás után energikusan pattanunk ki az ágyból, de bizony nem csak a fittségünkre, hanem a szépségünkre is hatással van.

Szempilla hosszabbítás Volume Lashes / Russian Volume Lashes technikával - 3D szempilla, 4D szempilla, 5D szempilla, 6D szempilla - 6D lashes - műszempilla - lashes szempilla - long lashes

Szempilla hosszabbítás Volume Lashes/Russian Volume technikával

Szép, hosszú szempillát szeretnél? Olvasd el a cikket, hogy kiderüljön, mit kell tenned érte!

Hogyan hat az emberi bőrre a víz?

Hogyan hat az emberi bőrre a víz?

Egy jó fürdő üdítően hat testünkre, lelkünkre! Az emberi szervezetnek szüksége van felfrissülésre! Igyunk elég vizet, kényeztessük rendszeresen bőrünket!