Szépségápolás nyáron

Néhány praktikával a legnagyobb forróságban is frissen és üdén festhetünk.
Szépségápolás nyáron

A legmelegebb hónapokban sokaknál átalakulnak a szépségápolási szokások, hiszen a hosszú nappalok, sokszor még hosszabb éjszakák, átalakítják a rutint. Néhány átmulatott óra, nap, hét után az alváshoz le nem mosott smink, illetve az ebben való napozás is emlékezetes marad nem csak számunkra, a bőrünknek is. Ha ezeket a rossz szokásokat mellőzzük, viszont néhány apróságra odafigyelünk, akkor bőrünk nyáron is a legjobb formáját hozza majd.

A külső és a belső hidratálás az elsődleges ilyenkor. Ez azt jelenti, hogy igyunk minél többet, vizet! Kívülről pedig ilyenkor nagy hasznát vehetjük a különféle szérumoknak, amik többsége remek vízmegkötő, így arcbőrünk sem szárad ki. Testünkre használjunk hűsítő, frissítő ápolókat, ha gél állagúakat választunk, a nagy melegben jobban járunk, hiszen ezek gyorsabban felszívódnak.

Ne feledkezzünk meg a fényvédők használatáról sem, erre persze télen is érdemes figyelmet fordítani, de nyáron kicsit nagyobb felületen. Nyugodtan használjunk olyan arckrémek, amiben fényvédő is van a leírása szerint, hiszen ezek valóban működnek. Intenzívebb napozáshoz viszont ennél erősebb védelemre lesz szüksége a bőrünknek.

Használjuk ki, hogy rengeteg zöldség és gyümölcs elérhető ebben a szezonban! A C-vitamin és egyéb antioxidánsok csodákat művelnek a bőrünkkel, ráadásul a gyomrot és az alakunkat is kímélik. Paprika, répa, brokkoli? Igen!

Remekül hűsítenek, valamint az illatunkat is felfrissítik a testpermetek, vízpermetek. Tartsunk magunknál egyet napközben is, így üdítő hatásának hála, akárhol új lendületet nyerhetünk.

Élénkítő hatással bír, ha a lábunkat egy hideg vízzel és jégkockákkal teli edényben áztatjuk egy ideig, de a művelet végeztével hagyjuk megnyugodni a végtagjainkat, ne feküdjünk ki azonnal napozni, hiszen nem tesz jót a keringésnek.

Szerző: Galambos Dániel

Fotó: Unsplash

Kapcsolódó cikkek

Miért egészséges a bőroldós lábápolás?

Miért egészséges a bőroldós lábápolás?

A lábápolásnak számtalan formája létezik, azonban a konkrét bőroldós lábápolást még kevesen ismerik. Az alábbiakban felsorolunk pár indokot, miért éri meg ezt az eljárást választanod.

Fényvédelem, napkár, a fiatalság forrása - A legjobb anti-aging termék a fényvédő

A legjobb anti-aging megoldás, a fényvédelem!

Napfényre mindenkinek szüksége van, mint ahogyan fényvédelemre is, hiszen a napfény elleni védelem lassítja az öregedési folyamatokat.

A legkedveltebb karikagyűrű stílusok

A legkedveltebb karikagyűrű stílusok

Összegyűjtöttük a legkedveltebb karikagyűrű stílusokat, hogy komplettebb képet kaphassunk az elérhető kínálatról ezen a téren.