A szépítő alvás nem kitaláció, hanem a fiatalság forrása

Amikor a szépítő alvásról beszélünk, sokan azt gondolják, hogy csak egy hangzatos frázissal van dolguk, pedig bizony az alvás a szervezetünk egyik legfőbb mozgatórugója, és nem mellesleg szépségünk segítője.
A szépítő alvás a fiatalság forrása

Ha kialvatlanok vagyunk, illetve egyszerűen csak fáradtak, akkor bizony kellően tudjuk értékelni egy jó alvás jelentőségét. Egy pihentető alvás után frissen és üdén indítjuk a napunkat, és minden sokkal jobban megy, mint egy rövid éjszaka utáni reggelen. Ez annyira természetes, hogy talán nem is gondolunk bele, pedig bizony az alvásunk az az időszak, amikor a szervezetünknek lehetősége van feltöltődni. A regenerálódás olyannyira komoly dolog, hogy a szépségünkre is hatással van, és ez olyannyira tény, hogy mindenkinek, aki egy kicsit is kételkedik, csak annyit ajánlanak az orvosok, hogy próbálják ki!

Napi 8-9 óra alvás egyesek szerint luxus, mások szerint viszont a megoldás sok szépségünkkel kapcsolatos problémára. Ha sikerül valahogy összehoznunk egy ekkora pihenést, ráadásul állandósítjuk és minden nap időben lefekszünk, hogy összejöjjön ennyi, akkor 2-3 hét után látványos eredményeket érünk el. Vannak olyan módszerek is, amikkel a hatást fokozni tudjuk, ehhez pedig csak annyi kell, hogy tisztában legyünk szervezetünk működésével.

Jól aludni meg lehet tanulni, ha odafigyelünk néhány dologra. Amellett, hogy érdemes ilyenkor a minél sötétebbet varázsolni a szobában, a csend is segíti a nyugodt éjszakánkat, de a hőmérséklet is hatással van rá, az ideális 18-20 fok. A legjobb póz, amit választhatunk, ha a hátunkon alszunk. Mivel az alvásunk több fázisból áll, ha szeretnénk, hogy megfelelően alakuljanak, valamint hogy az eközben zajló hormonszint változás is kiegyensúlyozott maradjon, érdemes minden este ugyanakkor lefeküdni aludni.

Ha a célunk kifejezetten a beauty sleep, azaz a szépítő alvás, akkor minimum 7 órát kell aludni, hiszen az ennél kevesebb pihenéssel töltött idő a bőrön bosszulja meg magát. Többek közt.

Hogy pontosan milyen előnyei vannak a szépítő alvásnak? A szem körüli karikák például szépen felszívódnak, ha eleget alszunk, de ugyanígy leszámolhatunk a puffadt szemhéjjal, vörös, fáradt szemekkel. A ráncok is lassabban fejlődnek, hiszen az alvás közbeni regenerálódás során a bőr ellenállóképessége is nő. Döbbenet, de bizony a hajunkon is látszik, hogy mennyit alszunk. Ha nincs időnk eleget pihenni, ráadásul stresszeséletet élünk, a hajunk hullani fog, színe egyre fakóbbá válik. A pihenéssel viszont rengeteget javíthatunk az állapotán. Végül de nem utolsó sorban azzal is érdemes számolni, hogy kipehenten az emebrek többsége vidámabb, boldogabb. Arról pedig talán nem is kell beszélnünk, hogy ez miért jó, és hogy emiatt miért látják rajtunk mások is, hogy mennyire jól festünk.

Kapcsolódó cikkek

A szépítő alvás a fiatalság forrása

A szépítő alvás nem kitaláció, hanem a fiatalság forrása

Egy pihentető alvás után energikusan pattanunk ki az ágyból, de bizony nem csak a fittségünkre, hanem a szépségünkre is hatással van.