A nők egyik rémálma – dugulás a mosdóban

Kétségtelen, hogy a nők talán a WC-t, a mosdót nem szeretik annyira takarítani, viszont talán a lakás ezen pontjára a legháklisabbak. Mutatjuk is, hogy mi ennek az oka!
A nők egyik rémálma – dugulás a mosdóban

Be kell látnunk, hogy a mosdó, a WC, egy kényes területe a lakásnak, amelyet nem elég csak takarítani, vigyázni kell, hogy a zuhanykabin és a csaptelepek ne vízkövesedjenek, hogy a mosdókagyló mindig hófehér maradjon, hogy illatos legyen a levegő és a WC se duguljon el. A nők nem hiába ügyelnek kényesen arra, hogy ebben a helyiségben mindig rend és tisztaság uralkodjon.

A „gyengébbik nem” már a kamaszkorában megtanulja, hogy mit lehet a WC-be dobni és mit nem érdemes, mert dugulást okoz. A nők egyik rémálma ugyanis a WC dugulása, amit nem csak nehézkes megszüntetni, de hosszútávon tönkreteszi a WC-t, a WC kagylót és még a WC tartályt is. A WC pumpa egy ideig működik, de ha rendszeresen és folyamatosan nem odavaló dolgok kerülnek bele, akkor előbb-utóbb komoly problémákat szül. Ez nem csak azt jelenti, hogy mélyen bele kell majd a pénztárcánkba nyúlni, de a wc tartály szerelés sok-sok takarítással is együtt jár, amitől a nők szintén rettegnek.

A dugulás megelőzése érdekében minden nőnek nagyon is fontos a tisztaság és természetesen a higiénia a lakásnak ebben a helyiségében. A WC rendszeres tisztítása és vízkőmentesítése is prioritást élvez, hiszen minél inkább karban tartjuk a WC-t, annál kevesebb lesz az esély a dugulásra vagy a szivárgásra.

A WC-ben gyorsan keletkezik vízkő, ami nem csak nem szép látvány, de jobban vonzza a baktériumokat és az egyéb szennyeződéseket, ami pedig higiéniai problémákat vet fel. Éppen ezért a nők nem egyszerűen csak WC tisztítókat és illatosítókat vásárolnak, hanem gondosan ügyelnek arra is, hogy ne halmozódjon fel vízkő a WC kagylóban és a tartályban sem. Mert bizony a WC tartályt is gondozni kell, ha szeretnénk elkerülni a komolyabb problémákat, meghibásodásokat.

Amikor egy nő és egy férfi összeköltözik, előfordulnak súrlódások. Az egyik sarkalati kérdés, hogyan használjuk a WC-t, hajtsuk - e le az ülőkét és milyen intenzitással húzzuk le a WC-t. Nem azért forog sok kérdés a WC és annak használata körül, mert a nők veszekedést szeretnének szítani, de ezeknek a kérdéseknek a tisztázása és a szabályok betartása nagyban hozzájárul a lakás tisztaságának megőrzéséhez. Ha egy férfi belátja, hogy a kedvesének igaza van, akkor vagy óvatosabban végzi el a dolgát a mosdóban, vagy megtanulja, hogy ülve is kényelmesen el tudja a kis dolgát is intézni, illetve arra is rájön, hogy a WC kefe sem dísznek van a mosdóban.

Ha pedig valami kisebb-nagyobb gond van a WC tartállyal, vagy szivárog, csöpög, akkor a nők szinte azonnal „nyaggatni” kezdik a párjukat, hogy vagy azonnal szereljék meg – ami nem igazán ajánlott, hiszen ez is szakértelmet kíván –, vagy hívjanak szerelőt, mert ők aztán tudják, hogy milyen galibát tud okozni még egy apróságnak tűnő meghibásodás is. Ilyenkor csakis a wc tartály javítás jelenthet gyors és hatékony megoldást.

Kapcsolódó cikkek

Kertészkedés februárban: Ezeket a zöldségeket vetheted!

Kertészkedés: Ezeket a zöldségeket vetheted!

Ha a talaj állapota megfelelő, nem fagyott, és nincs is felázva sem.

Vízforraló tisztítása - tippek!

5 tipp, hogyan tisztítsa ki vízforralóját

A vízforralóval egyik gond az, hogy gyakran kell tisztítani a lerakódott vízkő miatt. Mi 5 tippet is adunk, hogyan tisztítsuk ki a vízforralót.

Tavaszi öko nagytakarítás a tudatosság jegyében

Tavaszi öko nagytakarítás a tudatosság jegyében

Már dédanyáink idejében is tökéletes tisztaság uralkodott mindenütt, pedig akkor még a vegyszermentes házi praktikákat használták és azt osztották meg egymás között