Csak 60 fok feletti mosásnál pusztulnak el a baktériumok

A mosógép ideális élőhely a baktériumok számára, ezért legalább havonta egyszer vagy kétszer futtasson végig egy 60 fokos programot. Így a magasabb hőfok a kórokozó mikroorganizmusokat megbízhatóan elpusztítja.
Csak 60 fok feletti mosásnál pusztulnak el a baktériumok

Általános szabály, hogy a mosógépen keresztül történő fertőzés valószínűsége viszonylag alacsony, ezért ép immunrendszerrel rendelkező egészséges embereknek nem kell túlzásba vinniük a baktériumok elleni küzdelmet. Ám ha a háztartásban van gyengébb immunrendszerrel rendelkező személy - például csecsemő, idősek, terhes nő vagy immunhiányos emberek – vagy ha felütötte valami fertőző betegség a fejét - például hasmenés vagy lábgomba -, akkor jobb megelőzni a bajt.

Ilyen esetekben a szakember a színes vagy fehér programot 60 fokon, valamint fehérítős mosóPORt javasolja, tehát nem a folyékony mosószert. A fertőtlenítős öblítés program nem alkalmas a baktériumok elleni küzdelemre, mert tehetetlenek bizonyos kórokozókkal, például a bélbaktériumokkal szemben. Az öko-mosási (eco, gazdaságos) program szintén nem megfelelő megoldás ilyen esetekben, mivel a gyakorlatban a tényleges hőmérséklet alacsonyabb, mint 60 fok. Bár a gyártók ezt hosszabb futási idővel kompenzálják, a kórokozókra többnyire nem hatnak.

Kapcsolódó cikkek

Ágynemű, takaró, mécsestartó, lámpa, égősor - Tchibo

Ágynemű, takaró, mécsestartó, lámpa, égősor

Ezúttal a Tchibo webáruház lakberendezési ajánlatait hoztuk el a cikkben.

Új divat a felnőttek körében. Hódít a számfestő

Új divat a felnőttek körében. Hódít a számfestő

A kifestőkről elsőre az egyszerű vonalrajzok juthatnak eszünkbe. Azonban a paletta ennél jóval szélesebb.

7  dolog, amit nézz meg egy whiskysüvegen vásárláskor!

7 dolog, amit nézz meg egy whiskysüvegen vásárláskor!

Amikor whiskyt vásárolsz, mindenképpen nézd meg alaposan az üveget. Mutatjuk, hogy mire is figyelj oda.