KENDERMAG legyen a Te egészséged forrása is!

Ilyen formákban fogyasztható a kendermag.
Kendermag - mutatjuk, mit tud

Nincs még egy olyan növényi termékünk, amely teljes értékű fehérjét ilyen könnyen emészthető formában, és az élethez szükséges olajokat ennyire az emberi egészséghez szükséges tökéletes arányban szolgáltatná, mint a kendermag.

Az elmúlt években ismét előtérbe került ennek a növénynek a termesztése és magjának a fogyasztása, hisz a kendermag az egyik legegészségesebb és tápanyagokban leggazdagabb élelmiszerünk.

A kendermagból számos hasznos terméket állítanak elő, így megjelentek a piacon a belőle készült lisztek, olajok, krémek és szappanok is. Kellemes, dióra emlékeztető íze, és magas fehérje tartalma miatt akár remek köret is készíthető belőle. A kendermag olajából, kivonatából készült krémek is rendkívül jól szolgálják egészségünket, bőrünk regenerálásán, felszíni sérülések kezelésén, számos bőrprobléma enyhítésén keresztül lehetnek segítségünkre.

Minek köszönheti a kendermag a kiváló élettani hatását?

A kendermag igen magas arányban tartalmaz fehérjét, mely könnyen felszívódik, és a benne lévő fehérje a legmagasabb szinten hasznosítható növényi fehérjék közé tartozik. Emiatt fogyasztása teltség érzetet ad, támogatja ezzel a fogyni vágyókat, segíti a megfelelő anyagcsere folyamatokat.

A kendermag különösen gazdag omega 3-6-9-ben, melyek többszörösen telítetlen, és esszenciális zsírsavak. Az egészséges omega-6 és omega-3 beviteli aránya szervezetünkbe 1:1-től 4:1-ig terjed. Sajnos az elmúlt évtizedek egyre rosszabb táplálkozási szokásai, a finomított ételek túlsúlya miatt ez az arány eltolódott az omega-6 zsírsav irányába. Számos tanulmány szerint ez a jelenség magyarázata lehet számos „civilizációs betegség” kialakulására (magas koleszterinszint, érelmeszesedés, magas vérnyomás, szív-ér rendszeri betegségek, allergiás megbetegedések, autoimmun betegségek). A megfelelő zsírsav összetételű táplálékok fogyasztásával, mint például a kendermag fogyasztásával elősegíthetjük ezek megelőzését, illetve sok esetben a már fennálló betegségek eredményes kezeléséhez is hozzájárulhatunk.

A kendermag áldásos hatásához a benne található vitaminok, és ásványi anyagok is hozzájárulnak, mint például a kalcium, vas, magnézium, foszfor, kálium, folsav, és az A-,B-,C-,E-vitaminok.

Milyen előnyei lehetnek a kendermag rendszeres fogyasztásának?

  • Kitűnő forrása az esszenciális zsírsavaknak (omega-3, omega-6 és GLA), melyek közismerten szív- és érrendszeri védő hatásúak.

  • Hatásosan csökkentheti a vérnyomást, koleszterin szintet és javíthatja a vérkeringést, ezáltal nagyban hozzájárulhat a szívinfarktus elleni védelmünkhöz.

  • Agyműködést támogató hatását szintén a benne lévő omega-3 tartalomnak köszönheti.

  • Támogatja az immunrendszerünk működését is.

  • Enyhítheti a menstruációs görcsöket, a benne lévő GLA-nak (gamma-linolénsav) köszönhetően.

  • Enyhítheti az ízületi gyulladással járó kellemetlen tüneteket. Talán a legtöbben ezen hatása miatt szeretik rendszeresen fogyasztani a magas omega-3 tartalmú kendermag kivonatokat, illetve emiatt használják külsőleg a kendermag tartalmú krémeket.

  • Sportolás után segítheti izmaink regenerálását.

  • Hatásos a száraz bőr kezelésére, valamint segít helyreállítani a hajunk egészségét.

A növényekből kíméletesen kivont hatóanyagok, koncentrátumok segíthetnek a megfelelő mennyiségű értékes anyagokat természetes formában bejuttatni a szervezetünkbe, melyeket az emberi szervezet jobban tud hasznosítani, mint a szintetikus társaikat.

A kendermag rendszeres fogyasztására többféle lehetőségünk is van, így például őrlemény formájában is fogyaszthatjuk házi joghurtba, kefirbe beletéve. A kendermag őrlemény az emésztésünknek is nagyon jót tesz a benne lévő rostanyagoknak köszönhetően.

A kendermag az egyik legszuperebb táplálékunk, melynek rendszeres fogyasztása több szinten is hozzájárul egészségünk megőrzéséhez!

Kapcsolódó cikkek

Miért éri meg házhoz rendelni az egészséges ételeket?

Miért éri meg házhoz rendelni az egészséges ételeket?

A Fitfoodwaynél vega, low carb és izomépítő lehetőséget is találsz

A napi meditáció előnyei - hogyan javíthatja az életét

A napi meditáció előnyei - hogyan javíthatja az életét

A meditációt régóta a nyugalom és a spiritualitás érzésével hozzák összefüggésbe. De meglepő módon számos más módon is javíthatja az életedet. Íme, csak néhány előny, amit a rendszeres napi meditációs gyakorlatból profitálhatsz.

Ápold a fejbőröd rizsvízzel.

Rizsvíz: a természetes beauty trükk

A természetes módszer hívei örülhetnek a rizsvíznek, amely csodás hatással van a hajra és a fejbőrre.