Rizsvíz: a természetes beauty trükk

A Távol-Keleti országok egyik leglényegesebb tápláléka, de ma már az egész világon fontos élelmiszer a rizs. Mostanra azonban már nem csak fogyasztásra használják, hiszen a rizs egy természetes és egészséges beauty termék is egyben. Többek között a haj és fejbőr ápolására is alkalmas.
Ápold a fejbőröd rizsvízzel.

A rizs elsősorban étkezés szempontjából fontos a számunkra, azonban mára igen elterjedt formája, hogy vizét a szépségápolásban is használják.

A rizsvíz többek között irritált bőrre, égési sérülésekre illetve arcbőr tisztítására is alkalmas, de elterjedt beauty trendként már a fejbőrre, hajra is használhatjuk, hiszen jó hatással van rá.

A rizsvízben egyebek mellett szénhidrát, fehérje és vitaminok is találhatóak, ezek pedig kiváló hatással vannak a haj egészségére.

Rizsvíz hajápolásra:

Először a szennyeződések eltávolítása miatt öblítsük át a rizst tiszta vízben. Ezután nincs más dolgunk, mint a rizst egy bögrében kiáztatjuk, és az így kapott vizet leszűrjük egy másik bögrébe. Ha túl tejes állagúnak tartjuk a rizsvizet, adhatunk hozzá egy kis tiszta vizet. Ezután pedig kezdődhet a haj tisztítása.

Mielőtt abbahagynánk a hajmosást, öblítsük át a rizsvízzel hajunkat. Ezt gyengéden a fejbőrbe masszírozva hagyjuk hatni néhány percig, ezután pedig alaposan öblítsük le tiszta vízzel.

Egy héten egyszer vagy kétszer alkalmazva ezt a módszert kiváló hatást érhetünk el, hiszen hajunk garantáltan meg fogja köszönni ezt a vitaminbombát.

A rizsvizet légmentesen lezárva, egy hétig tárolhatjuk a hűtőben.

Kapcsolódó cikkek

A színek hatása az egészségünkre

A színek hatása az egészségünkre

Amikor számos kifestőzünk és az élénk színeket választjuk, sokkal kevésbé leszünk stresszesek.

Néhány egyszerű lépésben csökkenthető a húsfogyasztás

Néhány egyszerű lépés, hogy csökkenteni tudd a húsfogyasztásodat

Több oka is lehet, hogy visszafognád a húsfogyasztásodat. Környezettudatosság, egészségügyi megfontolás, vagy csak a spórolás gondolata indított el az úton, nem számít, menni fog.

Miért éri meg házhoz rendelni az egészséges ételeket?

Miért éri meg házhoz rendelni az egészséges ételeket?

A Fitfoodwaynél vega, low carb és izomépítő lehetőséget is találsz