Íme egy szuper gyermektábor 5 extra előnye

Itt a nyári táborok időszaka, ezért most érdemes dönteni, milyen tematikájú és elképzelésű helyet választunk a fiataloknak.
Íme egy szuper gyermektábor 5 extra előnye

Itt a nyári táborok időszaka, ezért most érdemes dönteni, milyen tematikájú és elképzelésű helyet választunk a fiataloknak.

Rendkívül sok előnyt és jótékony hatást lehetne felsorolni, miért is olyan nagy élmény egy nyári gyermektábor. Persze a totális sikerhez elsősorban az szükséges, hogy a megfelelő, mi több, a lehető legjobb opció mellett tegyük le voksunkat. Sok szülő aggodalmasnak tartja az ottalvós táborokat, de ez semmiképp se ijesszen el senkit a nyári táborozás fogalmától, ugyanis többféle nappali hely is található.

Íme 5 kecsegtető lehetőség, amelyek a nyári gyermektáborokban megvalósulhatnak:

1. Vezetői képességek fejlesztése

A legtöbb gyermektábor sok-sok személyiségfejlesztő és karakterépítő tréningeket szervez, amelyek önmaguk felvállalására sarkallják a táborozókat. A vezetői kvalitások fejlesztése többnyire nem konkrét kurzust jelent, a résztvevőkben azonban akarva-akaratlan fejlődik a jó értelemben vett befolyásolás, a koordinálás, illetve az önbecsülés képessége.

2. Szociális interakció

A táborban gyakran adódnak olyan helyzetek, amelyekben a szereplők kénytelenek elhagyni a komfortzónájukat. Ezek megtapasztalása óriási pozitívum egy gyermek életében, és elvitathatatlan hatással bír a közelebbi és a távolabbi jövőjére is. A srácok megtanulhatják, hogyan alakíthatnak ki barátságokat, hogyan ismerkedhetnek könnyedén, félredobva a gátlásokat. A szociális készségek fejlesztése során nem csupán a kommunikációjuk, ám az önállósodási lehetőségeik is egészen új szintekre juthatnak.

3. Ellenállóképesség fejlődése

„Egy táborban szüntelenül érdekes és inspiráló kihívásokkal kell megküzdeni, ebben nincs semmi meglepő – állítja Palotás Attila Ater az 1991-ben alakult PEOPLE TEAM-től. – Jó esetben egy családi kiránduláson sem hajítják át a tízéveseket az árok felett, ha mindenki más vidám ugrásra készül. A tábori próbatételeket rendszerint a jól megérdemelt szórakozás követi, ami magától értetődik.” Az erőpróbák problémamegoldó készséget, valamint ellenállóképességet igényelnek. A táborozók az együtt töltött idő alatt játszva elsajátíthatják azt az attitűdöt, amelynek birtokában kitartással és türelemmel valódi eredményeket produkálhatnak.

4. Új hobbik felfedezése

Nemcsak az adott tábor tematikája alapján gyűjthetnek be a gyermekek új hobbikat, hanem egymástól is elleshetnek olyan kedves elfoglaltságokat, amelyek egy életen át elkísérik őket. Kulcsfontosságú, hogy szenvedéllyel és élvezettel éljenek a legkedvesebb időtöltésnek, amely tevékenységet felnőttkorban aztán még komolyabban vesznek.

5. Technológiamentes hét

A nyári gyermektáborokban annyi programmal és feladvánnyal találkoznak a vakációzók, hogy jóformán sem idejük, sem lehetőségük nem marad telefonozni vagy számítógéppel játszani. Ez kitűnő alkalom lehet arra, hogy egy kiemeljük őket a képernyők uralta világból. Persze ez már-már megvalósíthatatlan küldetés egy technológiai vagy informatikai tematikájú táborban – ha viszont olyat választunk, ahol a műszaki tudományok mellet rengeteg más érdekesség is kínálja magát, mégsem lehetetlen.

Kapcsolódó cikkek

Hajdúszoboszló – nem véletlenül van a legjobb nyaralóhelyek között

Hajdúszoboszló – nem véletlenül van a legjobb nyaralóhelyek között

Hajdúszoboszlón mindig jól érezhetjük magunkat. Mutatjuk is, hogy miért!

Zsolnay kávéház - Budapest

Bemutatjuk az egyik legszebb budapesti kávézót

Budapesten van egy kávézó, amelyet egyszer mindenképpen fel kell keresned. Zsolnay Kávéház a neve.

Hotel Palace**** Hévíz - wellness nyaralás, hévízi nyaralás, hévízi wellness szálloda

Kikapcsolódás a Hotel Palace Hévízben

Ha szeretnél egy nagyot pihenni, akkor a Hotel Palace az egyik legjobb választás.