Szálbehúzás - A finomszálas arcformálás, mint bőrfeszesítő kezelés előnyei - Dr. Pukancsik Dávid

A megereszkedett bőr, a ráncok és a szarkalábak minden nő nagy ellensége.
Szálbehúzás - A finomszálas arcformálás, mint bőrfeszesítő kezelés előnyei

A megereszkedett bőr, a ráncok és a szarkalábak minden nő nagy ellensége. Ma már sokan nem csak elgondolkodnak az anti-aging kezeléseken, a bőrfeszesítésen, de sokan élnek is ezzel a lehetősséggel, hiszen ezek az arcesztétikai kezelések fiatalosabb megjelenést kölcsönöznek. Az arcfeszesítő kezelések visszaadják az arc természetes és fiatalos kinézetét és ez lehetővé teszi, hogy az adott személy ismét úgy ragyogjon, mint néhány évvel korábban.

Mikor lehet szükség arcfeszesítő, volumenizáló kezelésre? A bőr rugalmasságának elvesztése, a középarc, illetve nyak bőrénekmegereszkedése, a mély ráncok megjelenése, az áll és állvonal kontúrjának elvesztése, mind-mind okot adhat az arcmegújításra, plasztikai sebészeti beavatkozásra.

A bőrminőség romlása nemcsak az öregedési, hanem más folyamatok eredménye is lehet, ide értve a bőrszövet elvékonyodását és az arczsír csökkenését. A bőröregedés köszönhető az életkornak, a napkárosodásnak, a gravitációnak, a genetikának, a dohányzásnak és a stressznek is.

Az úgynevezett anti-aging kezelések közé tartozik a finomszálas arcformálás. Ennek a plasztikai eljárásnak az a lényege, hogy biológiailag lebomló és felszívódó mono és screw szálakat helyez a plasztikai sebész a bőr alá, amelyek nem csak a bőr kollagéntermelését serkentik – a kollagéntermelés a kor előrehaladtával jelentősen lecsökken –, de egyéb arcmegújító ágenseket is aktiválnak, amely hatások a bőr feszesítését, volumenizálását segítik elő.

A lifting kezelés során, amely nem csak az arc, de a szemöldök emelését is lehetővé teszi, fogazott, vagy tüskés, úgynevezett COG-szálakat alkalmaznak, amelyek célja, a „lifting” hatás elérése.

A mono és a screw-szálak a homlokon, a középarcon, az orrszárnyi redőkön, az állon, a nyakon és a tokán alkalmazhatók, ellenben a fogazott „lifting” COG-szálak a középarc, az állvonal és a szemöldök területén kerülnek behelyezésre.

A szálbehúzás előtt, egy részletes plasztikai sebészeti konzultációra van szükség, amely során egy individuális kezelési terv készül, a páciens igényeit és egyéni adottságait figyelembe véve. A finomszálas kezelés előtt a plasztikai sebész és a páciens közösen döntenek a választandó bioszál típusát és mennyiségét illetően, hiszen meghatározása annak a függvénye, hogy éppen mely arcrész feszesítése, anti-aging kezelése az elérendő cél. A szálbehúzás, mint plasztikai kezelés, 30-60 percet vesz igénybe. Az időtartam a szerint változik, hogy milyen típusú és mennyiségű bioszál kerül beültetésre.

A facelift plasztikai beavatkozás az egyik legjobb módszer a fiatalosabb megjelenés elérésére. Nem csupán az arc megemelésében és a ráncok eltűntetésében lehet a segítségünkre, hanem az általános elégedettség elérésében is. Már a beavatkozás utáni napokban, hetekben, sokkal fiatalosabb lesz a megjelenésünk, amely a belső harmónia megteremtésében is a segítségünkre lesz.

Kapcsolódó cikkek

Így tudod tisztán tartani a sminkeszközeidet

Így tudod rendben és tisztán tartani a sminkjeidet

Mit keres a körömlakk a hűtőben? Hogy kerül az ecset a sebbezinbe? Tippek, hogy a sminkeszközeink tiszták maradjanak.

akné, pattanások - íme néhány tipp a pattanások ellen

Valódi megoldások a pattanások ellen

A pattanás ellen van megoldás. Csak néhány lépés és örökre megszabadulhatunk attól.