Így tarthatjuk tisztán a sminkeszközöket!

A különféle kozmetikai és sminktermékek használata a legtöbb nő számára mindennapos rutin, azonban ezek tisztítására jellemzően sokkal kevesebb időt fordítanak.
Így tarthatjuk tisztán a sminkeszközöket!

Ahhoz, hogy biztonsággal használhassuk ezeket a termékeket, valamint megőrizzék minőségüket, érdemes a tisztításra és a megfelelő tárolásra is odafigyelni.

Szinte nincs is olyan női neszeszer, amelyben ne lapulna egy rúzs, alapozó vagy éppen szempillaspirál, amelyeket nem csak a sminkelő hölgyek, hanem a kórokozók is szeretnek. Az előbbiek miatt érdemes bizonyos időközönként sminknagytakarítást tartani, a Browse.hu és a Created.hu szerkesztőinek segítségével mutatjuk hogyan!

Ecsetek és applikátorok

Mivel szinte minden sminkterméket ecsetekkel és applikátorokkal viszünk fel az arcunkra, ezért tisztítása időnként nélkülözhetetlen. A sebbenzin nagyon hatékony ezeknek az eszközöknek a tisztításában, azonban erősen szárít, ezért rendszeres használatra nem a legjobb megoldás.

Kisebb szennyeződések eltávolítására megfelelő a sampon is, ezzel át kell mosni az ecseteket és applikátorokat, majd pedig megszárítani.

Blenderek és szivacsok

A blenderek és szivacsok használata során, szintén fokozottan kell ügyelni a higiéniára. A blendereket jellemzően 4-5 hónapig lehet nyugodtan használni, azonban nem szabad róla megfeledkezni, hogy hetente tisztítsuk őket. A tisztításhoz antibakteriális folyadékot vagy sampont is használhatunk.

Szempillaspirál

A szempillaspirál az egyik leggyakrabban használt sminktermék, mivel közvetlenül érintkezik a szemünkkel, ezért fokozottan ügyelni kell a szavatosságára. Ha azt vesszük észre, hogy a festék darabossá válik, vagy a felvitelt követően hullani kezd a szempillánkról, akkor azonnal meg kell válni a spiráltól.

Körömlakk

A körömlakkok egy részénél működik az a trükk, hogy ha hűtőben tároljuk őket, tartósabb lesz a végeredmény, amikor kifestjük a körmünket. A hűtőben való tárolás, főként nyáron a körömlakk minőségének megőrzésében is segítségünkre lehet!

Megfelelő tárolás

A sminktermékek csomagolásán általában találunk a megfelelő tárolásra való instrukciókat. Általánosságban elmondható, hogy az a legjobb, ha száraz, hűvös helyen tároljuk őket, így tudják megőrizni a szavatosságukat.

Sokan követik el azt a hibát, hogy a sminktermékeket a meleg, párás fürdőszobában tárolják, amennyiben megoldható, más helyet kell keresni a számukra. Ha neszeszerben tartjuk őket, válasszunk hőszigetelt típust!

Írásunk a Goodness.hu, az Onside.hu és a Sociable.hu magazin közreműködésével készült.

Kapcsolódó cikkek

A szépítő alvás a fiatalság forrása

A szépítő alvás nem kitaláció, hanem a fiatalság forrása

Egy pihentető alvás után energikusan pattanunk ki az ágyból, de bizony nem csak a fittségünkre, hanem a szépségünkre is hatással van.