Otthoni arcápolással a fiatalos bőrért

Különféle szépészeti beavatkozások, méregdrága termékek helyett olyan könnyen elsajátítható, a napi rutinba egyszerűen beilleszthető módszerek is léteznek a szépség megőrzésére, amilyen például: az arcmasszázs.
Otthoni arcápolással a fiatalos bőrért

Néhány perces kezelésekkel látható és tartós eredményt érhetünk el, és mindez nem kerül semmibe, pusztán némi odafigyelésbe önmagunkra.

Belülről építkezzünk

Unásig ismételt dolog, mégis kulcsfontosságú tény, hogy a bőrünk állapota az étkezésünknél kezdődik. Ez azt jelenti, hogy amennyiben a szervezetünket ellátjuk a szükséges tápanyagokkal, antioxidánsokkal, és nem egyebekkel, akkor azt az emésztésünk, és a bőrünk is meghálálja majd. A szépséget belülről tápláljuk, ez legyen az első, amit a bőrápoláskor figyelembe veszünk, és ne a drágább krémekkel próbáljuk létrehozni az egyensúlyt.

Külső védelem

Ahogy igaz az is, hogy nem kell túlbecsülni a krémeket és bőrápolókat, úgy igaz az is, hogy lebecsülni sem kell őket. Ha nem csak kívülről akarjuk pótolni, amit az egészséges étrenddel belülről is biztosíthatunk, hanem csak erre rásegítünk, akkor igazán csodás eredményeket érhetünk el. Mivel az idő múlásával rengeteg változik a bőrünk, ha az a célunk, hogy üdeségét, rugalmasságát a lehető legtovább és leginkább megőrizhessük, akkor ahhoz nem árt, ha bevezetjük a rutinunkba a masszázst is.

Könnyen tanulható

Hamar elsajátíthatjuk mi magunk is a néhány perces masszázs tudományát, akár videók,akár a kozmetikusunk segítségével. Mindössze pár perc naponta, amivel felfrissül az arcunk, javul a vérkeringése, látható eredményt hozva.

Első lépésben meg kell tisztítani az arcunkat, majd krémmel vagy olajjal megkezdhetjük a masszázst. Érdemes tükör előtt kezdeni a gyakorlást, hogy berögzüljenek a mozdulatok. Ezek legyenek apró és körkörös mozdulatok, ne húzzuk, ne nyúzzuk a bőrünket, mindig használjunk hozzá krémet vagy olajat. Nincs egységes szabály, hogy hol kezdjük, merre haladunk. Egyesek a fentről le, kintről befele elven masszíroznak, míg mások éppen fordítva. A lényeg, hogy találjuk meg a nekünk legmegfelelőbb módszert, és azt rendszeresen gyakoroljuk!

Szerző: Galambos Dániel
Fotó: Unsplash

Kapcsolódó cikkek

Fényvédelem, napkár, a fiatalság forrása - A legjobb anti-aging termék a fényvédő

A legjobb anti-aging megoldás, a fényvédelem!

Napfényre mindenkinek szüksége van, mint ahogyan fényvédelemre is, hiszen a napfény elleni védelem lassítja az öregedési folyamatokat.

Miért egészséges a bőroldós lábápolás?

Miért egészséges a bőroldós lábápolás?

A lábápolásnak számtalan formája létezik, azonban a konkrét bőroldós lábápolást még kevesen ismerik. Az alábbiakban felsorolunk pár indokot, miért éri meg ezt az eljárást választanod.