3 egyszerűen elvégezhető lakásfelújítási munka, amivel feldobhatod az otthonod!

A lakásfelújítás, főleg ezekben az időkben, amikor egyre nehezebb belátható időn belül szakembert találni és az árak is egyre magasabbak, igazán embert próbáló dolog lehet. Nem szabad azonban elkeseredni, ugyanis kis utána járással és odafigyeléssel, egyes munkákat magunk is elvégezhetünk.
3 egyszerűen elvégezhető lakásfelújítási munka, amivel feldobhatod az otthonod!

Ez számos előnnyel jár. Spórolhatunk a munkadíjon, adott esetben hamarabb elkészülhetünk, mintha hónapokat várnánk egy szakemberre, valamint büszkeséggel tölthet el bennünket, a saját kezünkkel végzett munkánk eredménye.

Ahhoz, hogy az ilyen saját felújítás ne végződjön káosszal és csalódással, nem kell más, mint az elvégzendő feladathoz szükséges alapvető ismeretek megszerzése, az anyagok és eszközök megvásárlása, valamint, idő, amikor csak erre a feladatra koncentrálunk.

Cikkünk további részében, három olyan lakásfelújítási munkát mutatunk be röviden, melyeket magunk is elvégezhetünk, és az eredmény jelentősen javítja majd az otthonunk esztétikai értékét.

Csempefestés

Vannak olyan fürdőszoba ötletek, melyek komoly átalakítást, időt és anyagi befektetést igényelnek, a csempefestés ugyanakkor nem tartozik ezek közé. A csempefestés elsősorban átmeneti megoldásként szolgál, akkor jelent igazán jó megoldást, ha szeretnénk az ódivatú, esetleg már nem igazán szép állapotú csempét megújítani, ugyanakkor nem oldható meg a csempézés például anyagi okokból.

A csempefestéshez festőhengert, ecsetet, tapadóhidat képező alapozót, zománcfestéket, valamint vízzáró réteget képező lakkot kell vásárolnunk. Valamivel egyszerűbb megoldás, ha direkt csempefestésre kifejlesztett festéket vásárolunk, ez esetben elhagyható az alapozás.

A csempefestés a csempe megtisztításától, a festék megszáradásáig néhány napot vesz csak igénybe, és jelentősen dobhat a fürdőszoba, vagy akár a konyha külsején is.

Vinyl padló lerakás

A vinyl padló egy többrétegű, speciális műanyagból készült, megfelelő merevségű és kopásállóságú burkolat, mely lényegében bármelyik helyiség burkolására alkalmas. A vinyl padló lerakása semmivel sem bonyolultabb, mint a parkettával való burkolás. Ha ezt a burkolatot választjuk, néhány nap munkával varázsolhatjuk sokkal modernebbé a felújítandó helyiséget.

Az üzletek kínálatából öntapadós, ragasztós vagy klikkes vinyl padlót is választhatunk, lerakás szempontjából a klikkes vinyl padlóval lesz a legegyszerűbb dolgunk, mivel a padlólapok egy mozdulattal összecsatlakoztathatók.

A vinyl padló lerakása előtt elő kell készíteni az aljzat betont vagy aljzatot, ilyenkor megtisztítjuk a felületet a törmelékektől. Azt aljzatra ezt követően alátét fóliát vagy alátétlemezt kell fektetni, amire a vinyl padló kerül. A lerakáshoz az előbbieken túl sniccerre, gumikalapácsra és mérőszalagra, valamint ceruzára lesz szükség.

Fürdőkád felújítás

Előfordulhat, hogy a fürdőkád esetébe szükség van komolyabb felújításokra, amikor nem lehet megúszni a bontást, csempeigazítást és a burkolást, ám, ha csak a kád kicsit kopottas külsejét, vagy színét szeretnénk elrejteni, akkor a fürdőkád festés jó megoldást jelent.

A fürdőkád festés a csempefestéshez hasonló módon történik. A letisztított felületet, először alapozzuk, ezt követően festjük, végül ellátjuk egy felületzáró réteggel. A festéshez zománcfestéket kell vásárolni, ezen kívül ecsetet, maszkoló szalagot és csiszolópapírt kell beszereznünk. Ezzel a módszerrel akár a mosdókagylót és a WC csészét is felújíthatjuk.

Ha szívesen olvasnál további lakásfelújítási és lakberendezési ötleteket, látogass el a Bezs.hu weboldalra, ahol még több hasznos tanácsot találsz!

Kép forrása: Pixabay.com

Kapcsolódó cikkek

Jobb hőérzet, láthatatlan fűtési rendszer

Jobb hőérzet, láthatatlan fűtési rendszer

Az év bármely szakában élvezhetjük a nap melegét az otthonunkban is.

Csak 60 fok feletti mosásnál pusztulnak el a baktériumok

Csak 60 fok feletti mosásnál pusztulnak el a baktériumok

A mosógép ideális élőhely a baktériumok számára, ezért legalább havonta egyszer vagy kétszer futtasson végig egy 60 fokos programot. Így a magasabb hőfok a kórokozó mikroorganizmusokat megbízhatóan elpusztítja.