Serken a tavasz, ébred a nő

A tavasz nemcsak az ébredő természet, de a szeszélyes időjárás évszaka is.
Női divat

A tavasz nemcsak az ébredő természet, de a szeszélyes időjárás évszaka is. Korán reggel, amikor munkába indulunk, még elkél a kabát, de hazafelé már lekívánkozik rólunk, és le is vesszük. Aztán pár nap múlva kutatunk a memóriánkban, hogy vajon, hol fázhattunk meg, hiszen szenzációs volt az idő. Bizony a tavaszi fáradtság alaposan kikezdi az immunrendszerünket és éppen ezért, pazar napsütés ide vagy oda, ilyenkor sem feledkezhetünk meg az elővigyázatosságról. Nem kell, hogy az ezerszínű és édes illatú tavaszban nehéz nagykabátban talpaljuk végig a várost hazafelé. Számos könnyedebb alternatíva létezik, melynek összefoglaló neve pont az, amit boldogult kamaszkorunkban annyiszor hallottunk a szüleinktől: rétegesen öltözz fel, édes gyerekem! Nézzük, hogyan is vértezhetjük fel magunkat a váratlan frontátvonulások, hirtelen záporok és a garabonciás diák módjára ide-oda kószáló szél ellen.

Ellenőrizzük, hogy milyen öltözék lesz a megfelelő

A lomha és ma már csupán a szárnybontogatásig jutó tél után néha nagyon hirtelen tör ránk a tavasz. Nem győzünk rácsodálkozni, ahogy ismét zöldbe, majd színesbe vált a kép, hogy mennyi szépség vesz minket körül bármerre is nézünk. Nagyon könnyű ilyenkor mindenről megfeledkezni, és engedni a szikrázó napsütés csábításának. Mégis, jobb óvatos duhajnak lenni, és alaposan átgondolni, hogyan is öltözködjünk egy olyan változékony időszakban, mint a tavasz.

Az átmeneti évszakok mindig kihívást jelentenek, és bármennyire is megtöri a spontaneitás örömét, nem árt, ha előző este, vagy korán reggel ellenőrizzük az időjárás-előrejelzést. Bizony, a tavaszi öltözködés legjobb barátja, még véletlenül sem a színben harmonizáló táska. Bár kétségtelenül jó az is, de az a meteorológiai applikáció, amit a mobilra telepítettünk, most több mint hasznos partnerünk lesz a mindennapi outfit kiválasztásában.

A tavaszi kiegészítők a figyelemelterelés bajnokai

Bármit is sugall a tükör, vagy a tavaszi bizsergés, reggelente vessünk egy pillantást az előrejelzésre és toldjuk meg a nappali öltözékünket egy-két okos és rafinált kiegészítővel. Ezek nemcsak a szemvidító lélekcsemege szerepét töltik be - hiszen legszívesebben már nyári ruhában libbennénk ki a lakásból - de hasznos segítőtársak, ha egy-egy kényesebb testrészünkről szeretnénk az előnyösebb vonásainkra terelni a hangsúlyt. Ha például nem volt lehetőségünk fodrászhoz menni, egy lezser baseball sapka, ügyesen megkötött kendő, vagy tavaszi sál addig is átmeneti segítséget nyújt, amíg időponthoz jutunk.

Nagy visszatérő a kispadról – a harisnya

Ha esőt, hűvös szelet mond a meteorológia, készítsük be a pulóvert, a poncsót, a kardigánt, és ne feledkezzünk meg a meleg harisnyáról sem. Ma már annyiféle színű, anyagú és mintájú harisnya kapható, hogy lassan, de biztosan újra elfoglalhatja méltó helyét, ez, az óvodás éveink rossz emlékei miatt a kispadra száműzött kiegészítő.

Főleg akkor érdemes harisnyában gondolkodni, ha úgy döntünk, megkockáztatjuk a szoknya, vagy ruha viselését. Azt is tartsuk észben, hogy attól, hogy nadrágot húztunk reggel, előfordulhat, hogy délután már melegünk lesz benne, ezért inkább vegyünk fel egy kényelmes nylonharisnyát és a nehéz anyagú nadrágok helyett válasszunk szellősebb, vékonyabb modellt.

A praktikus póló

A női póló afféle multifunkciós ruhadarab. A fazonjától függően lehet felsőruházat, de akár fehérneműként is funkcionálhat. A rövid ujjú és hosszú ujjú darabok mellett a tavaszi ruhatár és a réteges öltözködés kívánalmainak megfelelően kivételesen jól variálhatók a háromnegyedes ujjú pólók is, melyek szintén lehetnek egyszerű, sportos, vagy kifejezetten nőies szabásúak. Csak tőlünk függ, hogy melyik stílust választjuk.

Serken a tavasz, ébred a nő

Az biztos, hogy a hölgyek számára a tavasz igazi megkönnyebbülést jelent. A nehéz nadrágok, kabátok, pulóverek után igazi élvezet belebújni a libbenő szoknyákba, a testhez simuló ruhákba, és élvezni a puha és szellős anyagok érintését. Akár hosszú, akár rövid, a ruhák sosem mennek ki a divatból, de tavasszal azért a melegebb anyagú modellek közül válasszunk.

Ha ujjatlan ruha mellett döntünk, vehetünk:

  • alá egy csinos, háromnegyedes ujjú, vagy hosszú ujjú pólót, esetleg

  • egy lezser szabású blúzt a ruha fölé, és

  • mindezt megbolondíthatjuk egy fifikásan megkötött sállal, vagy kendővel,

  • derékben összefoghatjuk egy övvel.

Ha ujjatlan blúz, vagy top mellett döntöttünk farmernadrággal, vagy szoknyával, a boleró amellett, hogy egy csipetnyi sikket kölcsönöz a legegyszerűbb szabású ruhának is, kellemes és kényelmes melegbe burkolja a vállat, hátat, és a karokat.

Nincsen tavasz blézer nélkül

A férfi zakó női megfelelőjeként a blézer a tavaszi öltözék legmarkánsabb és legsokoldalúbban variálható darabja. Akár lazán, akár hangsúlyozottan nőiesen, vagy éppen sportosan öltözködünk, egy jó szabású blézer minden stílusnak kölcsönöz egy kis eleganciát anélkül, hogy az outift alaphangulatát elnyomná.

Kapcsolódó cikkek

Black Friday 2023 - 4 nyomós érv, amiért online vásárolj Black Friday napján - Black Friday 2024

Black Friday 2023 - 4 nyomós érv, amiért online vásárolj Black Friday napján

Black Friday napján sok terméket jóval olcsóbban beszerezhetünk. De nem csak ez az oka vannak, hogy ezen a napon vásárolj.

Útmutató az ékszerek és ruhák párosításához

Útmutató az ékszerek és ruhák párosításához

A megfelelő ékszer viselése egy adott öltözékhez elengedhetetlen ahhoz, hogy az öltözék színösszeállításához illeszkedjen.